Atentie! Legislatia PFA s-a
modificat incepand cu 1 aprilie 2018!

Va oferim ghidul Raporturile de munca ale PFA, care prezinta si
explica in mod complet si profesionist ultimele modificari!

 
Informatii esentiale pentru orice titular de PFA/II/IF!
  
Stimate prieten,
 
OUG nr. 44/2008 reprezinta cadrul general in materia desfasurarii de activitati economice in mod independent. Alaturi de acest act normativ, activitatea independenta este reglementata de Codul civil si Codul fiscal. In situatia in care PFA devine angajator, acesteia ii sunt aplicabile dispozitiile Codului muncii.

Profesiile libere au propriile reglementari speciale. Spre exemplu, profesia de avocat este reglementata prin Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, profesia de notar este reglementata prin Legea nr. 36/1995 a notarilor publici si a activitatii notariale, profesia de expert contabil este reglementata prin O.G. nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, etc. 
 
Persoanele care desfasoara activitati independente au dreptul la anumite concedii, dar si la somaj. Aceste persoane pot intra in insolventa. Totodata, persoanele care desfasoara activitati independente raspund cu propriul patrimoniu daca gresesc
 
Ghidul "Raporturile de munca ale PFA" va pune la curent cu legislatia PFA care se aplica in 2018!
    
    

De ce trebuie sa aveti ghidul "Raporturile de munca ale PFA"?
   
Daca faceti si dvs. parte din randul acestor contribuabili sau daca intentionati sa va infiintati un PFA, va oferim exact ceea ce va trebuie: un ghid practic extraordinar, care va protejeaza 100% in cazul unui control!
 
Este vorba despre "Raporturile de munca ale PFA", un instrument de lucru care va ajuta sa mergeti prin labirintul legislativ din 2018, fara nici cea mai mica posibilitate de a gresi. Acest ghid va arata limpede care este legislatia la zi aplicabila in cazul PFA, cum trebuie interpretata si ce capcane ascunde. Dar, mai ales, acest ghid va arata pas cu pas ce aveti de facut in orice situatie in care intrati in contact cu inspectorii ITM si cum sa fiti pregatit si sa le faceti fata cu succes.
    
Descoperiti in lucrarea Raporturile de munca ale PFA:
 
 Reglementari legale privind activitatea PFA 
 Elemente de legislatie specifica analizate de catre specialisti
 Comentarii ale legii, sfaturi, recomandari si atentionari
 Studii de caz, exemple de aplicare corecta a legislatiei in vigoare
 Raspunsuri la intrebari, solutii si temeiuri legale pentru situatii des intalnite in practica PFA
    
   

PFA-ul este in momentul de fata o forma juridica avantajoasa de organizare...
 
... intrucat contributiile sociale s-au diminuat!
 
Dar trebuie sa stiti sa o calibrati in asa fel incat sa va foloseasca si sa va feriti de pericolele care va ameninta la orice pas cum ar fi recalificarea ca activitate dependenta si sa folositi in favoarea dvs. tot ceea ce legea va permite, ca sa ramaneti cu mai multi bani de pe urma activitatii ca PFA.
 
Avantajele PFA sunt numeroase: 
 
1. va faceti singur evaluarea pentru incadrarea ca platitor de taxe. ANAF nu mai emite decizii de impunere
2. datorati contributia la sistemul de sanatate la o baza anuala de calcul de 12 salarii minime brute pe tara indiferent de nivelul veniturilor
3. va alegeti baza de calcul a contributiei la sistemul de pensii cu respectarea limitei minime anuale de 12 salarii minime brute pe tara
4. puteti face plata taxelor datorate statului oricand in cursul anului
5. puteti utiliza resursele financiare in functie de necesitatile proprii. Astfel, puteti dispune in orice moment de banii incasati, nu doar la sfarsitul anului, atunci cand se stabileste modalitatea de repartizare a profitului
6. aveti o singura declaratie fiscala de depus, daca nu sunteti platitor de TVA.    

Cui se adreseaza produsul?
 
Lucrarea pe CD "Raporturile de munca ale PFA" contine informatii utile:
 
  Persoanelor fizice autorizate (PFA)
  Intreprinderilor individuale
  Persoanelor care exercita profesii liberale: avocati, medici, experti contabili, notari, executori judecatoresti etc.
  Responsabililor HR din firmele care colaboreaza cu PFA
  Contabililor care detin sau colaboreaza cu PFA 
    
Indiferent de categoria din care faceti parte,
cunoasterea legislatiei muncii privitoare la PFA este obligatorie! Comandati acum exemplarul dvs.

Capatati o viziune de ansamblu asupra prevederilor legale in vigoare si evitati sanctiunile pe care incalcarea legii le prevede!
      

Iata ce spun clientii nostri despre aceasta lucrare:

“Am in biblioteca toate lucrarile scoase de firma dvs. avand ca tema PFA-urile. Apreciez solutiile concrete, la obiect, pentru probleme pe care si le pune oricine aflat la inceput: PFA sau SRL? Ca PFA merita sa ai angajati? Etc. Apreciez foarte mult faptul ca sunteti foarte prompti cu informatiile explicative atunci cand intervine o modificare legislativa.” - Alexandra Marcoci, Bucuresti

“Va multumesc pentru informatiile primite! Nu m-am simtit niciodata confortabil sa-mi iau informatiile legislative de pe net. E foarte bine ca v-ati gandit sa adunati la un loc toate aceste lucruri privitoare la legislatia muncii pentru PFA.” – Anca Serban, PFA, Timisoara
       


"Raporturile de munca ale PFA" va ofera TOT!
Gasiti intr-un singur loc absolut toate raspunsurile de care aveti nevoie!
   
Informatiile furnizate in lucrarea pe CD "Raporturile de munca ale PFA" de catre specialistii Rentrop&Straton sunt grupate in 3 sectiuni majore:
 
Sectiunea I - Infiintarea PFA 

 Ce pasi trebuie sa urmeze o persoana pentru a se autoriza si inregistra ca persoana fizica autorizata?
 Ce documente sunt necesare? 
 Stabilirea sediului profesional al persoanei fizice autorizate
 Modele de documente necesare
 
PFA poate avea in obiectul de activitate cel mult 5 clase de activitati prevazute in CAEN.
Pana la data de 15 ianuarie 2019, persoanele fizice autorizate al caror numar de activitati incluse in obiectul de activitate este mai mare de 5, iar intreprinderile individuale al caror numar de activitati incluse in obiectul de activitate este mai mare de 10, au obligatia de a solicita oficiului registrului comertului competent modificarea, in mod corespunzator, a mentiunilor din registrul comertului referitoare la obiectul de activitate!
  
Sectiunea a II-a - Comentarii privind legislatia muncii pentru PFA

Descoperiti ce trebuie sa stiti in calitate de PFA angajator:
 
 PFA sau salariat. Avantaje si dezavantaje
 Ce implica participarea sotilor la activitatea PFA
 Tipurile de contracte pe care le poti incheia in calitate de PFA
 Raporturi juridice stabilite de PFA cu parteneri straini din UE si NON-UE. Documentul portabil A1
 Obligatia PFA de a utiliza aparatele de marcat fiscal in desfasurarea activitatii 
 PFA nerezident
 Care sunt drepturile PFA


Concediile de care poate beneficia o PFA si conditiile in care PFA poate beneficia de concedii. Concedii medicale. Concediul pentru cresterea copilului. 

Sectiunea a III-a - Taxele datorate de PFA
 

 Ce contributii sociale datoreaza PFA in anul 2018? Mai sunt contributiile sociale in anul 2018 conditionate de nivelul veniturilor realizate in anul 2017?
 Cheltuieli deductibile in anul 2018
 TVA datorata in anul 2018
 Declaratia unica
 
   
Sunt doar cateva dintre subiectele pe care le gasiti tratate in lucrarea pe CD "Raporturile de munca ale PFA". Comandati acum exemplarul dvs. si aflati si restul de tematici abordate.
     
Comandati ACUM exemplarul dvs. si bucurati-va de toate avantajele si beneficiile pe care cunoasterea atenta a subtilitatilor legii si ajutorul unor experti specializati in legislatia muncii pentru PFA vi le aduc!

REDUCERE 40%
Pret redus: 91 lei + 5% TVA = 95.55 lei
Pret standard: 161 lei + 5% TVA = 169.05 lei!

 
Cu doar 91 lei (+ 5% TVA) puteti avea acum alaturi cel mai "titrat consultant" in materie de legislatia muncii pentru PFA!
 


Cu tot respectul pentru alegerea dvs.,

Madalina Ionescu
Divizia Editoriala Legislatia Muncii || HR
Rentrop & Straton

MB

                         

 PS. Nesigur de investitia dvs.?


Profitati de Garantia “Toti banii inapoi!”, de care beneficiati timp de 30 de zile! Aveti timp suficient sa hotarati daca informatia prezenta pe CD va este sau nu utila. Odata decis, il pastrati sau nu. Daca il returnati in perfecta stare, in ambalajul original pe adresa editurii, Rentrop & Straton va restituie integral suma investita. Fara intrebari incomode! Ce aveti de pierdut?

Nota:
* CD-urile Rentrop&Straton ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
** Un CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.


* ATENTIE: Daca doriti activarea CD-ului pe un numar nelimitat de calculatoare, va rugam sa bifati optiunea «Activari nelimitate» din Formularul de Inscriere.

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna decembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Persoanele care au comandat produsul Raporturile de munca ale PFA au fost interesate si de:


Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.